top of page

Wed, May 18

|

Koninklijke Stadsschouwburg

Airbag Festival - La Tristeza Complice Concertante

Voor de legendarische dansvoorstelling La Tristeza Complice haalden Alain Platel en Dick van der Harst 25 jaar geleden met een tienkoppig accordeonorkest, het vocale en instrut is een pittige en fascinerende staalkaart van wat het accordeon vandaag te bieden heeft in uiteenlopende genres en stijlen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Airbag Festival - La Tristeza Complice Concertante
Airbag Festival - La Tristeza Complice Concertante

Tijd en locatie

May 18, 2022, 8:00 PM – 9:30 PM

Koninklijke Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, 8000 Brugge, België

Over het evenement

Voor deze tiende editie hijsen we accordeonvirtuoos Philippe Thuriot mee aan boord. Als gastcurator volgt hij in de voetsporen van Gwen Cresens. Het resultaat is een pittige en fascinerende staalkaart van wat het accordeon vandaag te bieden heeft in uiteenlopende genres en stijlen. Geen ‘best of’ maar een representatieve selectie aan boeiende, intrigerende, opwekkende, sfeervolle, actuele en dansbare muzikale verrassingen en ontdekkingen.

Voor de legendarische dansvoorstelling La Tristeza Complice haalden Alain Platel en Dick van der Harst 25 jaar geleden met een tienkoppig accordeonorkest, het vocale en instrumentale oeuvre van Henry Purcell volledig door de mangel.La Tristeza Complice Concertante wordt puur instrumentaal gebracht door een ploeg van jonge virtuozen en geflankeerd door een van de originals, Gwen Cresens.Maar eerst brengt Gwen Cresens een ontroerend filmportret aan zijn leermeester Jules Willems in een fascinerende documentaire over een optimistische man die dankzij zijn accordeon, deportatie en concentratiekampen overleefde en via balorkesten in de naoorlogse jaren weer levensvreugde vond.

Deel dit evenement

bottom of page