top of page

Thu, Nov 24

|

Niel

GEANNULEERD Witte Vlinders

Witte Vlinders is een intiem muziektheater gebaseerd op het werk 'Platero en ik ' van Juan Ramon Jimenez. De klassieke gitariste Emma Wills creëerde een voorstelling als afstudeerproject aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

GEANNULEERD Witte Vlinders
GEANNULEERD Witte Vlinders

Tijd en locatie

Nov 24, 2022, 7:00 PM

Niel, Niel, Belgium

Over het evenement

Witte Vlinders is een intiem muziektheater gebaseerd op het werk 'Platero en ik ' van Juan Ramon Jimenez.

In deze voorstelling wordt een selectie van Spaanse gedichten verzoend met klassieke muziek, Spaanse, Braziliaanse en Russische volksmuziek, Renaissance liederen, improvisatie, Schotse luitmuziek, zowel eigen arrangementen als originele composities.

Het verhaal vertelt de herinneringen van de schrijver aan zijn geboortedorp Moguer, aan de ontmoetingen en omzwervingen met zijn trouwe ezel Platero. Het duo beschrijft op een poëtische manier de zorgeloosheid, de eenvoud en vergankelijkheid van het leven en de ongerepte natuur in Andalusië.

De klassieke gitariste Emma Wills (1998°) creëerde deze voorstelling als afstudeerproject aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en presenteerde deze op 5 mei jl. en slaagde met grootste onderscheiding. Op MoMeNT verschijnt ze dus als professioneel artiest en ze is met de accordeonist Sebastian Enriques en met acteur Lukas De Wolf in zeer goed gezelschap.

Witte vlinders verbindt muziek, poëzie en film.

Deel dit evenement

bottom of page