top of page

Sat, Apr 22

|

Rumst

Persmoment STROOM-festival

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Persmoment STROOM-festival
Persmoment STROOM-festival

Tijd en locatie

Apr 22, 2023, 7:00 PM – Apr 23, 2023, 7:00 PM

Rumst, 2840 Rumst, België

Over het evenement

Van 21 juni tem 14 juli 2023 nemen we je mee naar dé unieke plekjes in de Scheldevallei tussen Antwerpen en Gent. Het wordt een muzikale ontdekkingstocht langs de Schelde, waarbij klimaat en duurzaamheid een prominente plaats krijgen op onze podia. Samen met kandidaat Nationaal Rivierpark Scheldevallei ontsluiten we deze verborgen parel en volgen we de meanderende Schelde. De tocht brengt ons langs pittoreske dorpen en schitterende kastelen, verbonden door prachtige wandel- en fietspaden.

STROOM wisselt grote concerten af met belevingsconcerten op bijzondere plekken, en biedt ook plaats aan discours rond duurzaamheid, aan meer dan 10 Oeverconcerten, én aan een muziekvakantie voor kinderen. De tweede editie van STROOM start opnieuw met een indrukwekkend avondconcert in open lucht: Midzomernacht van Mendelssohn, een ode aan de liefde naar een stuk van Shakespeare. Liefde en magie aan het Donkmeer, een natuurlijk decor om in weg te dromen!  Twee weken lang varen we de Schelde af met de STROOMboot en meren elke dag aan voor een Oeverconcert, waarbij de getijden het uur bepalen: puur genieten van muziek in de natuur en slow traveling langs de Scheldevallei.

De Scheldevallei is het decor van het Sigmaplan, het waterbeheersingsplan dat onze contreien tegen overstromingen beschermt. Het staat daarmee in het brandpunt van de klimaatdiscussie, een debat dat niet alleen door wetenschappers en politici gevoerd kan worden. Om het tij echt te keren, is een brede maatschappelijke beweging nodig. Daarin laten wij de onmisbare stem van de kunstenaars horen.  STROOM komt uit de koker van Gent Festival van Vlaanderen, een festival dat al 65 jaar lang de vinger aan de pols van de maatschappij houdt. Ook nu verbinden we onze brede blik op de wereld met onze eigen omgeving en pakken we een relevant thema op. De Schelderegio is voor dit nieuwe project onze gedroomde biotoop. Meer dan drie weken lang vormt de vallei het natuurlijke decor voor muziek, kunst en discours.

Veerle Simoens Algemeen en Artistiek directeur Festival van Vlaanderen Gent

Sophie Detremmerie Festival manager STROOM

“De Schelde is het stromend hart van Vlaanderen. Langs haar oevers vind je wereldhavens, industriële relicten, pittoreske dorpen en prachtige, unieke natuur. Het is ook een rivierbekken met gigantische troeven, maar met even grote uitdagingen. Vanaf eind juni vormt deze machtige rivier het decor voor een zomer vol kunst, cultuur en recreatie. Tussen Antwerpen en Gent kun je een programma vol erfgoed, concerten en interessante discussies ontdekken. Wie de Scheldevallei nog niet kende, wordt gegarandeerd fan!”

Jan Jambon Minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, Digitalisering en Facilitair Management

Deel dit evenement

bottom of page