top of page

Sun, Aug 28

|

Kunstenfestival Watou

Showcase 'Libretto' door de Sneeuwmakers - Kunstenfestival Watou

Libretto is meer dan een tussenstop op de poëziereis van dichter-troubadour Peter Holvoet-Hanssen. Het is een fonkelend baken. Deze bloemlezing van liedgedichten en ‘muziekdoosgedichten’ uit eerdere werken kruipt onder de huid en belooft nog lang na te ‘roezeruisen’.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Showcase 'Libretto' door de Sneeuwmakers - Kunstenfestival Watou
Showcase 'Libretto' door de Sneeuwmakers - Kunstenfestival Watou

Tijd en locatie

Aug 28, 2022, 5:00 PM

Kunstenfestival Watou, Blauwhuisstraat 5, 8978 Poperinge, Belgium

Over het evenement

Er wordt te weinig sneeuw gemaakt –’

Wat is poëzie zonder muziek? Wat is muziek zonder poëzie? Alom geprezen en bekroond (stads)dichter Peter Holvoet-Hanssen (°1960) onderbreekt zijn ‘reuzenexpeditie’ voor een bezinningsmoment. Hij gaat terug naar de bron van de poëzie – van werveling naar verstilling – met een meesterlijke muziekcompagnon: Sebastian Enriques (°1997). De veelzijdige accordeonist maakt van zijn instrument een wendbare schotelantenne, broos en breekbaar, dan weer speels en virtuoos. Hij vuurt een heel spectrum aan van uiteenlopende composities – van Franck Angelis tot Richard Galliano – die hij met de grootste gedrevenheid vertolkt.

Het publiek zit a.h.w. rond een eeuwenoud vuur terwijl de troubadour via de oudste gezangen naar zijn mooiste verzen dwarrelt, op zoek naar de ultieme melodie waarin geluk en lijden zijn vervat. Muziek en poëzie: een fonkeling in de duisternis. Terwijl buiten lawaai en vervuiling oprukken, gloeien vervoering en belevenis in de toverbol van deze ‘sneeuwmakers’.

Deel dit evenement

bottom of page