top of page

Wed, Jun 30

|

Jardin des Justes

Solo - Participatief concert olv Aurélie Nyirabikali Lierman

Je herinnert je het vast nog, de eerste beelden uit Italië waarbij muzikanten tijdens het begin van de pandemie miniconcertjes gaven vanop hun balkon. Een beeld dat inspireerde om in twee buurten in Brussel een binnenconcert om te buigen naar een coronaproof participatief buurtproject.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Solo - Participatief concert olv Aurélie Nyirabikali Lierman
Solo - Participatief concert olv Aurélie Nyirabikali Lierman

Tijd en locatie

Jun 30, 2021, 4:00 PM – 8:00 PM

Jardin des Justes, Rue du Tivoli 14, 1020 Bruxelles, Belgium

Over het evenement

We spreken over een participatief concert omdat we bewoners betrekken. Daarom strijken we neer op stedelijke locaties tussen appartementen. Bewoners kunnen luisteren, musiceren en zingen vanuit het raam. We kozen voor de wijken Bervoets en Tivoli in Brussel. Tijdens enkele workshops bereiden we de bewoners voor op het concert. Heel spannend!

Kinderkoor Singing Molenbeek uit Molenbeek, Kinder- en jeugdkoor Lyric Music uit Bonheiden en professionele artiesten onder leiding van Aurélie Nyirabikali Lierman nemen een groot deel van het concert in handen, maar let op, want hier en daar moet je als bewoner in actie schieten. Het materiaal krijg je bij inschrijving.

Een prikkelend concept, maar meedoen mag voorlopig eigenlijk alleen als je in de buurten Tivoli of Bervoets woont. Helaas. Als de pandemische situatie het toelaat, kunnen passanten blijven kijken bij de concerten in juni.

Met dank aan VGC Brussel en GC Nekkersdal.

Deel dit evenement

bottom of page