top of page

Thu, May 12

|

Bibliotheek Bist

Try-Out De Sneeuwmakers met Peter Holvoet-Hanssen

Het publiek zit a.h.w. rond een eeuwenoud vuur terwijl de troubadour via de oudste gezangen naar zijn mooiste verzen dwarrelt, op zoek naar de ultieme melodie waarin geluk en lijden zijn vervat. Muziek en poëzie: een fonkeling in de duisternis.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Try-Out De Sneeuwmakers met Peter Holvoet-Hanssen
Try-Out De Sneeuwmakers met Peter Holvoet-Hanssen

Tijd en locatie

May 12, 2022, 8:15 PM

Bibliotheek Bist, Bist 1, 2610 Antwerpen, Belgium

Over het evenement

‘Er wordt te weinig sneeuw gemaakt –’

Wat is poëzie zonder muziek? Wat is muziek zonder poëzie? Alom geprezen en bekroond (stads)dichter Peter Holvoet-Hanssen (°1960) onderbreekt zijn ‘reuzenexpeditie’ voor een bezinningsmoment. Hij gaat terug naar de bron van de poëzie – van werveling naar verstilling – met een meesterlijke muziekcompagnon: Sebastian Enriques (°1997). De veelzijdige accordeonist maakt van zijn instrument een wendbare schotelantenne, broos en breekbaar, dan weer speels en virtuoos. Hij vuurt een heel spectrum aan van uiteenlopende composities – van Franck Angelis tot Richard Galliano – die hij met de grootste gedrevenheid vertolkt.

Het publiek zit a.h.w. rond een eeuwenoud vuur terwijl de troubadour via de oudste gezangen naar zijn mooiste verzen dwarrelt, op zoek naar de ultieme melodie waarin geluk en lijden zijn vervat. Muziek en poëzie: een fonkeling in de duisternis. Terwijl buiten lawaai en vervuiling oprukken, gloeien vervoering en belevenis in de toverbol van deze ‘sneeuwmakers’.

Deel dit evenement

bottom of page