top of page

Fri, Jan 26

|

CC Leopoldsburg

Witte Vlinders - CC Leopoldsburg

Witte Vlinders is een muzikalevertelling gebaseerd op de gedichten 'Platero en ik' van Juan Ramòn Jiménez. Witte Vlinders is een muziektheater waar film, muziek en poëzie elkaar versterken in een wondermooi verhaal.

Witte Vlinders - CC Leopoldsburg
Witte Vlinders - CC Leopoldsburg

Tijd en locatie

Jan 26, 2024, 8:00 PM – 9:30 PM

CC Leopoldsburg, Kastanjedreef 1, 3970 Leopoldsburg, Belgium

Over het evenement

Witte Vlinders is een muzikalevertelling gebaseerd op de gedichten 'Platero en ik' van Juan Ramòn Jiménez. Emma Wills creëerde dit muziektheater en verkreeg grootste onderscheiding en een staande ovatie op het Cultuurfestival MoMeNT te Tongeren in de zomer van 2021. Witte Vlinders is een muziektheater waar film, muziek en poëzie elkaar versterken in een wondermooi verhaal. 

Het verhaal vertelt de herinneringen van de schrijver aan zijn geboortestad Moguer, over de ontmoetingen en rondzwervingen met zijn beste vriend, de ezel Platero. Poëtisch beschrijven ze de zorgeloosheid, eenvoud en vergankelijkheid van de ongerepte natuur en van het leven in Andalusië. In Witte vlinderes wordt een selectie van deze Spaanse gedichten verenigd met klassieke muziek, volksmuziek, improvisatie etc. van zowel originele als gearrangeerde muziek.

Deel dit evenement

bottom of page